CURSUSSEN

REIKI, DE EERSTE GRAAD
(Sho den)

Het natuurlijke vermogen om universele levensenergie te ontvangen en door te geven raakt meestal tijdens onze vroege jeugd geblokkeerd. Tijdens de cursus wordt dat vermogen bij de deelnemers hersteld door middel van een viertal initiaties. De handposities, waarmee men Reiki op zichzelf of een ander kan overdragen, worden aangeleerd. Er wordt verteld over de geschiedenis van Reiki en de leef-regels van Mikao Usui. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de manier waarop het ontstaan van blokkades te voorkomen is en aan het op een positieve manier hanteren van oude emoties die na een cursus los zouden kunnen komen. Er wordt gewerkt in kleine groepjes, maximaal 4 personen.

REIKI, DE TWEEDE GRAAD
(Oku den)

Oku den betekent de 'De binnenste tempel'. Deze naam geeft het effect van de tweede graad weer. We komen steeds meer bij ons centrum. Inwijding in en beoefening van de tweede graad geeft verdieping en versterking van wat we hebben ervaren met de eerste graad. Wat kun je behandelen met de tweede graad? Je hebt de mogelijkheid om op afstand Reiki te sturen naar anderen. Voor jezelf kun je werken aan situaties uit het verleden, in het heden en in de toekomst. Personen en gebeurtenissen waardoor je je in het verleden gekwetst hebt gevoeld, kun je Reiki sturen. Hierdoor wordt de invloed in het heden verminderd. Je geeft je kracht(energie) er niet meer aan weg! Deze cursus wordt meestal individueel gegeven, maar het is ook mogelijk om in kleine groepjes de tweede graad te halen.

KOSTEN

Het cursusgeld van €150,- voor de eerste graad en €600,- voor de tweede graad wordt op de eerste cursusdag voldaan. Men ontvangt een kwitantie voor dit bedrag. Bij beide cursussen wordt er voor een eenvoudige lunch gezorgd.

Data voor beide cursussen zijn in overleg mogelijk, vanaf September 2017.

Beide cursussen worden gegeven door Reiki master Saskia de Vries.